بهگزارش روابط عمومی، دکتر سید علی اندی معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل در اجلاس معاونان اداری و مالی دانشگاهها، مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و پارکهای علم و فناوری که در دانشگاه شیراز برگزار شد، شرکت نمود.
این اجلاس که با تأکید بر سرمایهگذاری و تأمین مالی در آموزش عالی و بررسی چالشها و راهکارها ترتیب یافت، از چهار طرح مرتبط با مراکز آموزش عالی و دانشگاهها و رفاه دانشگاهیان رونمایی شد.
طرح تحولی مرکز هیئتهای امنا و هیئتهای ممیزه معاونت اداری، مالی و مدیریت منابع با عنوان «آییننامه استخدامی اعضای غیرهیئت علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری» نخستین طرحی بود که در این مراسم رونمایی شد. وحدت رویه، شفافسازی، یکپارچهکردن قوانین، ایجاد عدالت، افزایش انگیزه، ارتقاء سطح تعهد فردی و سازمانی، ایجاد امنیت و رضایت شغلی، تکیه بر خرد جمعی، تجربه دانشگاهها و بهرهگیری از ظرفیتهای قانونی، تغییر در نظام مدیریت و ارزیابی عملکرد، ارتقاء و تشویق اعضا، حفظ کرامت انسانی اعضا در راستای حفظ و تعالی ارزشهای نظام آموزش عالی کشور ازجمله اهداف این طرح اعلام شده است.
همچنین در این مراسم از طرح «تأمین مسکن اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی» رونمایی شد که برای آن 664 هکتار زمین اختصاص داده شده است و 36 دانشگاه در 23 استان هم در اجرای آن مشارکت دارند و برای آن باید طرحهای توجیهی و نقشههای تفکیکی 32هزار واحد مسکونی تهیه شود.
سومین طرح، «طراحی و ساخت نیروگاههای خورشیدی» بود که در این مراسم رونمایی شد و در قالب آن افزایش هزارمیلیارد ریالی اعتبار ردیف مدیریت سبز، ارائه بسته پیشنهادی تأمین مالی تا سقف 100مگاوات و تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر صورت میگیرد.
طرح چهارم هم «طراحی و ساخت خوابگاههای متأهلی» بود که در آن افزایش صدرصدی ظرفیت خوابگاههای متأهلی، شروع عملیات ساخت 5هزار واحد جدید، برنامهریزی برای ساخت 25هزار واحد جدید و رشد 314درصدی اعتبارات خوابگاه متأهلی در سال 1404 دیده شده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این اجلاس با اشاره به اینکه منابع بودجهای محدود در این شرایط دشوار برای انجام فعالیتهای دانشگاهها کارگشا نیست، بیان کرد: از ابتدای استقرار در این سمت در وزارت علوم، میز اقتصادی در این وزارتخانه تشکیل شد و امیدوار هستیم که بخش زیادی از نیازهای خود را خارج از منابع بودجه تأمین کنیم.
دکتر حسین سیمایی صراف با اشاره منویات رهبر معظم انقلاب مبنیبر اینکه باید اتکا به درآمدهای نفتی کاهش یابد، گفت: آن زمان گمان میکردیم تحقق این سخن همانند یک آرزو خواهد بود، اما امروز به موفقیتهای خوب و مطلوبی دست پیدا کردیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر اینکه دانشگاهها میتوانند در جذب درآمدهای غیر بودجهای موفق شوند، گفت: از معاون مالی - اداری وزارت علوم درخواست دارم تا مدیران دانشگاهها را براساس توفیق در جذب منابع غیر بودجهای ارزیابی کند.
وی با تصریح اینکه برای دستیابی به استقلال مالی 70درصدی دانشگاهها باید سه اقدام مهم انجام شود، گفت: آمایش آموزش عالی، مولدسازی و پذیرش دانشجو براساس نیاز کشور باید مورد توجه باشد، در همین راستا مولدسازی در دانشگاهها ضروری به نظر میرسد چون با این اقدام، اموال دانشگاه هدر نخواهد رفت و دانشگاه این توان را پیدا خواهد کرد که عزت و کرامت استاد، دانشجو و کارمند را حفظ و تأمین کند، چون ادامه وضعیت کنونی در آموزش عالی، جایگاه علمی کشور را بهشدت کاهش میدهد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامة سخنان خود بیان کرد: باید از ظرفیت قانونی دانشگاهها استفاده حداکثری داشت، در همین راستا در قانون بودجه امسال بند تهاتر اموال افزوده شد تا دانشگاهها بتوانند اموال خود را تحت هر عنوان حقوقی معتبر جابهجا کنند.
وی افزود: استفاده از ظرفیت بازار پول، معافیت مالیاتی و اعتبار مالیاتی در حوزة فناوری و اعتبار مالیاتی در قانون جهش تولید دانشبنیان و استفاده از بخش خیّرین از دیگر ظرفیتهای قانونی است.
دکتر سیمایی، حفظ کرامت نیروی انسانی شامل دانشجویان، کارکنان و اعضای هیئتعلمی، امانتداری و حفاظت از اموال دانشگاه و همچنین سرعتدادن به فرآیندهای قانونی را از وظایف اخلاقی، اسلامی و حرفهای معاونت اداری مالی وزارت علوم دانست.
در ادامه رئیس دیوان محسبات کشور و دیگر مقامات به ایراد سخنرانی در این اجلاس پرداختند.
روابط عمومی دانشگاه